Forsiden Stjernereiser Exoplaneter Liv i rommet Meteoritter Himmelbegivenheter Solformørkelse 2015 Artikkelarkiv
Stjernehimmelen Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss

Sannes & Ødegaards Astroshow for kulturhus og lukkede forsamlinger

I samarbeid med kulturhus over hele landet skal vi med Sannes & Ødegaards Astroshow "Ad Astra 2222" – bringe publikum mot stjernene! Turneen fortsetter våren 2014!Halvannen fascinerende time med en herlig blanding av fakta, fremtidsfiksjon, forskning, bilder og musikkvideoer (Stig Persson, Østlandets blad)

Energisk astropar som utfyller hverandre veldig godt (Truls Lereggen, Opdalingen)

De formidler det kjempebra, og på en veldig fordøyelig måte (publikummer)

Trollbandt publikum … ( Trond Sandnes, Folkebladet)

Bergtok publikum med en fornøyelig blanding av astrofakta og fremtidsfiksjon. (Sigurd Ofsti, Smaalenenes Avis)

Begeistret både barn og voksne med blant annet visjoner om romheiser, reising i stjerneskip og menneskelige bosettinger på Mars. (Sigurd Ofsti, Smaalenenes Avis)

»Milde måne» for et foredrag (Knut Bråthen, Bygdeposten)

Glødende om astronomi (Tiril B. Bjørkvold, Drammens Tidende)


Astroshowet presenterer fascinerende fenomener i verdensrommet og gir et blikk inn i en kosmisk fremtid med romheiser, store romstasjoner, baser på andre planeter, terraforming av Mars og reiser til fjerne exoplaneter.

Universet oppleves med fantastiske bilder, filmer, animasjoner og lydeffekter fra de siste årenes utforskning. Finnes det livsformer på fjerne exoplaneter? Finnes det intelligent liv? Vil vi i så fall oppnå kontakt? Romsonder og teleskoper både på bakken og i rommet har revolusjonert vårt forhold til verdensrommet. Den spektakulære utforskningen og de siste oppdagelsene vil ha betydning for menneskehetens fremtid og vårt syn på oss selv!

Vi tar publikum med på en reise gjennom tid og rom, opplever gigantiske avstander, besøker merkelige planeter rundt fjerne stjerner, vakre gasståker, kolliderende galakser, sultne superslurpere og underlige fenomener. Du får se hvordan planeter og stjerner blir til og følger romsonder på Mars, i bane rundt Saturn og på vei til Pluto.

Det blir også innslag fra de siste årenes utrolige meteorittfall i Norge samt kjente utenlandske fall. Publikum får mulighet til å se deler av Norges 3. største meteoritt som falt over Oslo i 2012, samt steinen som nesten traff en mann i hodet i Moss i 2006. Den største av Oslo-meteorittene veier i alt 4,65 kilo og er den største som er funnet i Norge på over 100 år. Fallet var i seg selv ekstraordinært, både ved at det fant sted i en by og ikke minst i en hovedstad. Den største delen av denne meteoritten har vært utstilt på Vil Vite i Bergen i et halvt år. Publikum rundt i landet kan nå få oppleve denne historiske meteoritten på nært hold!

Ta gjerne med steiner som du tror kan komme fra rommet! Vi undersøker steinene før og etter showet.


Fremtidens stjernereiser

Høsten 2011 var vi de eneste norske deltagerne på historiens første stjerneskipskonferanse – i Orlando, USA. Over 1000 forskere fra hele verden diskuterte hvordan menneskene i løpet av 200 år kan besøke et annet solsystem. Hvorfor kommer menneskene til å reise til stjernene, når vil dette skje og hvordan vil en slik ferd arte seg? Hva slags stjerneskip og drivstoff vil bli benyttet? Hvor lang tid vil menneskehetens aller første ferd mot et annet solsystem ta? Og ikke minst - hvordan vil et slikt gigantisk stjerneskip se ut?

Gjennom boktrilogien Ad Astra beskriver vi hvordan en slik ferd vil finne sted og hvordan den påvirker deltagerne og menneskene på bakken.

Etter showet signerer vi også bøker og filmer om verdensrommet.

Håper å se deg denne våren!

Astrohilsener

Sci fi-forfatter og meteorittleter Anne Mette Sannes
Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard


Astroshow for lukkede forsamlinger / andre arrangementer
Send oss en mail på starship@starship.no


ASTROSHOW 2014 MED ANNE METTE SANNES & KNUT JØRGEN RØED ØDEGAARD:


Les mer om Sannes & Ødegaards Astroshow for skoler


TIDLIGERE ASTROSHOW

2013:


ASTROSHOW FØR 2013

Proxima Centauri – andre bok i science fiction-trilogien Ad Astra

Bok 2 i Ad Astra-trilogien har kommet ut og kan nå bestilles!
Forfattere Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard
Mer info og bestilling

Apollomannen – første bok i science fiction-trilogien Ad Astra

Året er 2222, og romskipet Aristoteles legger ut på menneskehetens aller første stjernereise – en tjuetre år lang ferd til vår nabostjerne, Proxima Centauri.
Forfattere Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.
Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Norsk DVD om himmelbegivenheter
i Norge 2010-2015

Hva skjer på himmelen, hvorfor skjer det og hvordan vil fenomenene arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer info

Spesialhefte om himmelbegivenheter i Norge 2010-2015

Hva skjer på himmelen, hvorfor skjer det og hvordan fenomenene vil arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
starship.no Stjernereiser
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no